12 februari 2013

Jubileumeditie (nieuws, 2013)

NICCI FRENCH EN KARIN SLAUGHTER OP AVOND VAN HET SPANNENDE BOEK

De editie 2013 van Juni - Maand van het Spannende Boek wordt officieel afgetrapt op donderdag 30 mei met de nu zo langzamerhand traditionele Avond van het Spannende Boek (voorheen Power of Plots). Het feest vindt evenals vorig jaar plaats in zalencentrum Felix Meritis in Amsterdam.

Vaste onderdelen van de Avond zijn de bekendmaking van de winnaar van de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige misdaadroman en die van de Schaduwprijs, voor het beste thrillerdebuut. Er is nog niet veel bekend over het programma, maar vaststaat dat buitenlandse thrillerfenomenen als Karin Slaughter, Nicci French en Monaldi & Sorti acte de presence zullen geven. Loes den Hollander, auteur van het geschenkboek 'Nooit alleen', is eregast. De Maand van het Spannende Boek staat dit jaar in het teken van een 'kwart eeuw vlijmscherpe thrillers'.

Website Crimezone brengt een jubileumuitgave uit van het Crimezone Magazine. Een uitgave met leestips voor een spannende zomer, een kort verhaal, interviews en achtergrondinformatie over de grootste thrillerauteurs. Inclusief een nog niet eerder verschenen verhaal van een bekende misdaadschrijver. Ook is er een jubileumprijsvraag. Veel bibliotheken zullen het magazine gratis uitdelen. De CPNB organiseert ook een actie met musea op MuseumMaandag 17 juni. Vijfentwintig thrillerauteurs zullen dan één dag in de huid kruipen van museumdirecteur.

Geen opmerkingen: