18 februari 2013

Goed bewaard geheim (nieuws, 2013)

'KLASSIEKE' BOND-ROMAN IN SEPTEMBER

De laatste dagen van september worden hoogtijdagen voor de liefhebber van het spannende boek. Op dinsdag 24 september publiceert Stephen King zijn nieuwe boek 'Dr . Sleep', een vervolg op de horrorklassieker 'The Shining' uit 1977. En twee dagen later, op donderdag 26 september, is er de wereldwijde lancering van een nieuwe James Bond-thriller, ditmaal geschreven door William Boyd.

De nieuwe 007, waarvan de titel nog niet bekend is, wordt in Groot-Brittannië uitgebracht door Jonathan Cape, de uitgever ook van Ian Fleming, de geestelijk vader van James Bond.  Fans van de geheim agent met zijn 'licence to kill' worden voorafgaand aan de publicatie alvast warm gemaakt met de nieuwe website www.jamesbondthenewmission.co.uk die geheel aan het nieuwe boek gewijd is. De laatste nieuwtjes over Boyds boek zullen hier te vinden zijn.

De verhaallijn blijft nog een goed bewaard geheim, maar eerder werd al bevestigd dat het verhaal zich zal afspelen in 1969, met een iets oudere James Bond, zo rond de 45 jaar. Volgens de schrijver is het nieuwe boek een terugkeer naar de 'klassieke' Bond, net zoals Sebastian Faulks deed met zijn 007-roman 'Devil may care' uit 2008.

Dit jaar is het zestig jaar geleden dat Ian Flemings eerste 007-boek, 'Casino Royale' verscheen. Ter gelegenheid hiervan brengt uitgeverij Random House nieuwe edities van Fleming non-fictieboeken 'Thrilling Cities' en 'The Diamond Smugglers' op de markt.

Geen opmerkingen: