28 februari 2013

Gesignaleerd 190 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

DEFLO - GENADELOOS


Bij uitgeverij Manteau is verschenen 'Genadeloos', een nieuw deel in de 'Cel 5'-reeks van de Vlaamse thrillerauteur Deflo.

Maandag. Kyoto Purwanti, een alleenstaande moeder, wordt na haar werkdag opgebeld door de klassenleraar van haar dochter. Sharee is de hele dag niet op school geweest. Verontrustend wordt het als Kyoto de ouders van Sharees hartsvriendin Lisa De Backere opbelt. Niemand van de familie De Backere heeft Sharee het afgelopen weekend gezien of gehoord.

De zorgwekkende verdwijning wordt een nachtmerrie als de speurders van Cel 5 de rugzak van Sharee vinden op een plaats waar ze helemaal niet hoefde te zijn. Sharees moeder is gebroken. Maar spreekt zij wel de waarheid? En wie is de vader van het meisje?

Luc Deflo (Mechelen, 1958) debuteerde in 1999 met 'Naakte Zielen', zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans die meteen genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 won hij deze prijs voor 'Pitbull'. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu komt Deflo met 'Weerloos' (2005),  het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Naast boeken heeft Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Deflo - Genadeloos. Uitgeverij Manteau, 298 pag., € 21,95. ISBN: 978 902 232 849 1

Geen opmerkingen: