22 februari 2013

Vrouwending (nieuws, 2013)

PATTERSON GAAT VADERS HELPEN VOORLEZEN


's Werelds bestverkopende auteur, James Patterson,  en de hertogin van Cornwall (u kent haar wellicht beter als Camilla Parker Bowles, de eega van prins Charles), gaan actie voeren om vaders meer aan het voorlezen te krijgen. Zij scharen zich achter de campagne 'Get Dads Reading', die de Britse organisatie Booktrust heeft opgezet, nadat uit onderzoek is gebleken dat de leesgewoonten in gezinnen nogal te wensen overlaten. Om van hun steun blijk te geven, bezochten Patterson en de hertogin een voorleesgroep van vaders in Greenwich.

Uit een recente studie blijkt dat slechts dertien procent van de vaders de moeite neemt om voor te lezen dan wel met hun kinderen samen te lezen. Een deel van de ondervraagden gaf aan dat lange werkdagen het voorlezen in de weg staan. Maar uit het onderzoek bleek ook dat veel vaders het voorlezen zien als een typisch vrouwending. Als ze toch voorlezen, dan doen de vaders dat liever en vaker voor hun dochter dan voor zoonlief.

Thrillerauteur Patterson, lid van 'Dad's Army' zei dat vaders een belangrijke rol dienen te vervullen als het gaat om het aanmoedigen van hun kinderen om een boek te pakken. ,,Ik zal een gelukkig man zijn als ik er in slaag vaders van deze rol te doordringen.''

(Bron: The Daily Telegraph)

Geen opmerkingen: