19 februari 2013

Alleen op dinsdagavond (nieuws, 2013)

DEFLO'S EEGA GAAT DIEP


,,Goh, die softerotische vrouwenboekjes, da's een hype. Dat waait wel weer over.'' Dat zei de Vlaamse thrillerschrijver Luc Deflo onlangs in een interview op De Spanningsblog. Waarschijnlijk had hij toen niet het literaire product in gedachten waarvoor zijn vrouw Sormaria Marchan verantwoordelijk is. Want softerotisch is haar roman 'Diep in mij' bepaald niet. Sterker nog, op het omslag wordt gerept van 'Vijftig tinten voor gevorderden'. 

De roman, die op Valentijnsdag verscheen, gaat over ene Maria en haar rustig voortkabbelend leventje. Totdat ze in de ban raakt van Shane Gott, een knappe en steenrijke gynaecoloog (ook dat nog...). Ze valt voor hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Maar aan onze dokter kleeft ook een duister kantje. Zo kan en wil hij Maria uitsluitend ontmoeten op dinsdagavond en eist hij van haar een totaal vertrouwen en een onvoorwaardelijke overgave aan zijn seksuele fantasieën. 

Sormaria Marchan werd in 1967 geboren in Venezuela. In 2002 kwam ze in Brussel wonen. Ze is moeder van een zoontje, Alessandro. 'Diep in mij', verschenen bij Manteau, is haar romandebuut.

Geen opmerkingen: