01 februari 2013

Peentjes zweten (nieuws, 2013)

TROONSAFSTAND VERGT AANPASSING IN THRILLER

De afgelopen maandag aangekondigde abdicatie van koningin Beatrix zal tot flink wat getier en gevloek hebben geleid in huize Tomas Ross. De schrijver werkt ter gelegenheid van de heropening van het Rijksmuseum op 13 april aan de thriller 'De nachtwaker'. Het boek speelt zich af in het museum in de aanloop naar de heropening door de koningin. Op 14 april gaat het gebouw voor het publiek open en dan is bijvoorbeeld de foto-expositie 'Beatrix Regina' te zien.

Tomas Ross ziet zich nu gedwongen het manuscript als een razende aan te passen. ,,Het gaat over een medewerkster van het Rijksmuseum die negentiende-eeuwse documenten vindt, die ook nog eens betrekking hebben op het koningshuis'', zegt hij vandaag in NRC Handelsblad. ,,De plot is nu extra actueel, maar allerlei details aanpassen aan het nieuws kost me een week extra, terwijl de deadline heel strak is. Zo is er nu bijvoorbeeld opeens de tentoonstelling met foto's van Beatrix in het Rijksmuseum die ik in het boek moet zien te verwerken.''

Volgens een vandaag verstuurde mededeling van uitgeverij Cargo verschijnt het boek op 11 april. Voor recensenten is er half maart al een drukproef beschikbaar.

(Bron: NRC Handelsblad)

Geen opmerkingen: