27 februari 2013

Vlijmscherp (nieuws, 2013)

ER ZIJN NOG KAARTENVandaag is de kaartverkoop gestart van de Avond van het Spannende Boek, de officiële aftrap van Juni - Maand van het Spannende Boek. Het feest is op donderdag 30 mei in zalencentrum Felix Meritis in Amsterdam.

Zoals al eerder gemeld zullen op deze avond de Gouden Strop en de Schaduwprijs worden uitgereikt. Loes den Hollander, auteur van het geschenkboekje 'Nooit alleen', is eregast. Internationale collega's zoals Nicci French, Karin Slaughter en Monaldi & Sorti houden haar gezelschap. En zoals blijkt uit bovenstaande afbeelding zijn ook de 'usual suspects' Tomas Ross, René Appel en Charles den Tex aan de gastenlijst toegevoegd. De rest van het programma wordt later bekendgemaakt. De 'maand' staat in het teken van '25 jaar vlijmscherpe thrillers'.

U kunt hier kaarten bestellen voor de Avond van het Spannende Boek.

Eerder werd ook bekend dat de MuseumMaandag een nieuw onderdeel is van de Maand van het Spannende Boek. Onder het motto ‘De week is nog nooit zo spannend begonnen’ zorgen 25 thrillerauteurs op maandag 17 juni in 25 musea door heel Nederland voor 25 bijzondere evenementen. De schrijvers worden die dag gastconservator, geven een rondleiding of zijn op een andere manier betrokken bij een interessante expositie. Op vertoon van het geschenkboek 'Nooit alleen' heeft men gratis toegang tot de geselecteerde musea.

Hier een overzicht van de samenwerkingen die tot dusver bekend zijn: Almar Otten (Van Abbemuseum Eindhoven), Bram Dehouck (Teylers Museum Haarlem), Corine Hartman (Rijksmuseum Twenthe Enschede), Danielle Hermans (Centraal Museum Utrecht), Dennis Rijnvis (Naturalis Biodiversity Center Leiden), Gerard Nanne (ZuiderzeeMuseum Enkhuizen), Jacob Vis (Stedelijk Museum Kampen), Joost Heyink (Muiderslot Muiden), Loes den Hollander (Het Dolhuys Haarlem), Marelle Boersma (Nederlands Openluchtmuseum Arnhem), René Appel (Hermitage Amsterdam), Tess Franke (De Gevangenpoort Den Haag), Theo & Marianne Hoogstraaten (Van Gogh Museum Amsterdam), Tomas Ross (Rijksmuseum Amsterdam), Willem Asman (Paleis Het Loo, Apeldoorn)

Geen opmerkingen: