14 februari 2013

In een jachthut (nieuws, 2013)

GRISHAMS 'DE AFPERSER' WORDT VERFILMD

De Zweedse cineast Jorge Daniel Espinosa neemt de regie op zich van de verfilming van 'The Racketeer', de jongste thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham. Espinosa regisseerde eerder 'Snabba Cash,' de bioscoopbewerking van het thrillerdebuut van Jens Lapidus. Ook maakte hij 'Safe House', de thriller met in de hoofdrollen Denzel Washington en Ryan Reynolds. Espinosa treft nu voorbereidingen om 'Kind 44',  de zich in de Sovjet-Unie afspelende eersteling van thrillerschrijver Tom Rob Smith, te verfilmen.

In de thriller 'The Racketeer,' in Nederland verschenen onder de titel 'De afperser,' wordt een federale rechter vermoord aangetroffen in een afgelegen jachthut bij een meer. Zijn kluis is leeggehaald. De enige die van de hoed en de rand weet, is een zwarte ex-advocaat, die in de gevangenis zijn dagen slijt. In ruil voor informatie over de moordenaar komt de advocaat op vrije voeten.

Grishams boek kwam in oktober 2012 in de Verenigde Staten uit in een eerste oplage van anderhalf miljoen exemplaren. De thriller kwam op de eerste plaats terecht in de bestsellerlijsten van de New York Times en USA Today. Productiemaatschappij Double Feature zoekt nog naar een scriptschrijver voor het filmscenario van 'The Racketeer'.

(Bron: The Hollywood Reporter)

Geen opmerkingen: