05 februari 2013

De beste psychopaten (nieuws, 2013)

VERHOEVEN VOND 'THE SILENCE OF THE LAMBS' TE DUISTER

Regisseur Paul Verhoeven kreeg in Hollywood het aanbod om de thriller 'The Silence of the Lambs' van Thomas Harris te verfilmen. Verhoeven vond het script echter te duister en wees het project af. Daarvan heeft hij nu spijt, bekent hij vandaag in de Volkskrant. ,,Ik dacht dat het allemaal te duister zou worden en er geen hond naar toe zou gaan", legt de 74-jarige filmmaker uit. ,,Heel dom dus."

'The Silence of the Lambs' vertelt over de jacht van een jonge FBI-agente op een seriemoordenaar die meisjes ontvoert. Zij moet hiervoor te rade gaan bij de geniale kannibaal Hannibal Lecter, die haar alleen maar wil helpen als zij haar jeugdherinneringen met hem deelt. De film, met acteurs Jodie Foster en Anthony Hopkins, werd uiteindelijk gemaakt door regisseur Jonathan Demme en wordt beschouwd als een mijlpaal in het thrillergenre. 'The Silence of the Lambs' won als een van de weinige films in de geschiedenis de vijf belangrijkste Oscars: beste film, regie, acteur, actrice en scenario.

Verhoeven vertelt in de Volkskrant over zijn afwijzing naar aanleiding van zijn analyse van een andere beroemde thriller, 'Psycho' van Alfred Hitchcock. De regisseur stelt dat Hopkins en Anthony Perkins, die de moordenaar in 'Psycho' speelde, twee van de beste psychopaten uit de filmgeschiedenis neerzetten.

(Bron: De Volkskrant)

Geen opmerkingen: