09 februari 2013

Hardnekkig verzet (nieuws, 2013)

THRILLERSCHRIJFSTER MARGARET FRAZER OVERLEDEN

De Amerikaanse thrillerschrijfster Gail Lynn Frazer (1946), beter bekend als Margaret Frazer, is maandag 4 februari op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker overleden. Frazer schreef meer dan twintig misdaadromans en tal van korte verhalen.

Frazers zoon Justin liet deze week een verklaring achter op de website van zijn moeder. ,,Twintig jaar geleden werd Frazers eerste boek, 'The Novice's Tale', gepubliceerd, in de zomer dat zij voor het eerst de diagnose borstkanker kreeg. In december vorig jaar kwam haar vijfentwintigste boek uit, 'The Circle of Witches'. Toen streed zij opnieuw tegen kanker, de ziekte die voor de vijfde keer was teruggekeerd. Ze heeft lang gevochten, haar verzet was hardnekkig. Ze weigerde haar grenzen te laten bepalen door de ziekte die uiteindelijk haar leven eiste.''

Margaret Frazer was het pseudoniem dat zowel door Gail Frazer als Mary Monica Pulver Kuhfeld werd gehanteerd tijdens de periode dat ze samen de Sister Frevisse-reeks schreven, een serie historische thrillers rond de benedictijner non Frevisse. Frazers tweede boek, 'The Servant's Tale', werd al genomineerd voor een Edgar Award. Frazers en Kuhfelds samenwerking eindigde na de zesde thriller in de serie, 'The Murderer's Tale'. Daarna gebruikte Gail Frazer alleen de schrijversnaam. Met 'The Prioress' Tale' uit 1997 sleepte ze een tweede nominatie voor een Edgar Award in de wacht. Frazer schreef ook de Player Joliffe-serie, over de middeleeuwse acteur Joliffe.

(Bron: Mystery Fanfare)

Geen opmerkingen: