29 april 2017

Duizend woorden (nieuws, 2017)

Simon de Waal juryvoorzitter van schrijfwedstrijd


Rechercheur en thrillerschrijver Simon de Waal, kanshebber op de Gouden Strop met Nemesis, is dit jaar juryvoorzitter van een schrijfwedstrijd die wordt georganiseerd door de bibliotheken en het Algemeen Dagblad. De winnaar krijgt een masterclass thriller schrijven van De Waal en een publicatie van het winnende verhaal in het AD.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen van 3 tot 25 juni hun 'spannende vakantieverhaal' insturen. Het verhaal mag niet meer dan duizend woorden tellen. De organiserende partijen maken binnenkort meer informatie hierover bekend.

De wedstrijd is in het kader van de Spannende Boeken Weken, die van 9 tot en met 25 juni worden gehouden. Centraal staat 'de thriller als vakantieboek', een nogal opmerkelijk thema, alsof je in de rest van het jaar geen spannende boeken tot je mag nemen. Voor (nieuwe) leden hebben de deelnemende bibliotheken een cadeau: een door de kunstenaar Jamie Nee ontworpen linnen tas 'voor al je boeken die meegaan naar het strand'.

Boekpromotor CPNB meldt op de website van de Spannende Boeken Weken dat er tijdens deze periode tal van activiteiten zijn gericht op het thrillergenre: optredens, signeersessies en 'andere evenementen'. En de Zuid-Afrikaanse geschenkauteur Deon Meyer zal, naar verluidt, een tournee door het land maken. Maar de activiteitenkalender op de site oogt, zo'n vijf weken voor de start, nog maagdelijk blank.   

Geen opmerkingen: