21 februari 2013

Zwarte lijst (nieuws, 2013)

CORNWELL ZET COLLEGA KATHY REICHS OP ZWARTE LIJST

Kathy Reichs
De Amerikaanse thrillerschrijfster Patricia Cornwell vindt haar collega Kathy Reichs een bedreiging. Zij staat op een zwarte lijst die Cornwell heeft opgesteld. Forensisch antropologe Reichs is auteur van een reeks thrillers waarin de hoofdpersoon Temperance Brennan ook forensisch antropologisch onderzoek doet. Cornwell heeft een omvangrijke serie thrillers op haar naam staan, waarin forensisch patholoog Kay Scarpetta de hoofdrol speelt. 

De zwarte lijst dook op tijdens de rechtszaak die Cornwell aanspande tegen Anchin, Block & Anchin LLP, het bedrijf dat haar financiën beheerde. Zij won het proces, de rechter bepaalde dat haar voormalige boekhouders ruim 38 miljoen euro aan Cornwell moeten betalen. 

Volgens de New York Daily News hield Cornwell de afgelopen jaren een lijst ‘vijanden’ bij en stuurde die lijst naar politieman David MacNeil in Watertown Massachusetts, waar Cornwell een huis bezit. De schrijfster verzocht MacNeil de mensen op de lijst te schaduwen, omdat zij een bedreiging zouden vormen voor haar veiligheid.

Op de lijst staan naast Kathy Reichs twee journalisten en een medium. De grootste groep op de lijst werd echter gevormd door voormalige vrienden of werknemers met wie Cornwell al jarenlang geen contact meer had. Verna Stevens, het medium op de lijst, zei:: ,,Patsy is geen aardig mens. De dame is het absolute kwaad. Over Reichs stelde Cornwell dat zij kwaad over haar spreekt en dat ze Cornwells plek wil innemen. Reichs zegt in een reactie dat ze Cornwell nog nooit ontmoet heeft. Ze beschouwt haar ook niet als een rivale. ,,Ik laat me nooit negatief uit over personen'', aldus Reichs.

Geen opmerkingen: