12 februari 2013

Niets te verliezen (nieuws, 2013)

BRITSE REMAKE VAN 'TBS'

De film 'TBS' van regisseur Pieter Kuijpers krijgt een makeover. De Britse regisseur Matthew Thompson gaat zijn eigen versie maken van het verhaal over een ontsnapte tbs'er die een minderjarig meisje kidnapt.

Het is nog niet duidelijk wie de hoofdrollen gaan vertolken. In de Nederlandse versie werden de rollen gespeeld door Theo Maassen en Lisa Smit. Maassen ontving een Gouden Kalf-nominatie voor zijn vertolking van de psychopaat.

Het verhaal wordt voor de Engelstalige versie verplaatst naar de Verenigde Staten. Hoofdpersoon Johan ontsnapt uit de psychiatrische instelling waar hij is opgesloten na de veroordeling van de moord op zijn vader en zus. Hij gaat op zoek naar de enige persoon die volgens hem zijn onschuld kan bewijzen. Het is niet bekend wanneer de opnames van 'Nothing to Lose', zoals de remake gaat heten, beginnen.

'TBS' was in 2008 een kleine hit in de Nederlandse bioscopen met 120.000 bezoekers. De distributierechten van de film werden wel aan meerdere gebieden verkocht, waaronder Frankrijk, Duitsland, Zuid-Amerika en en de VS.

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: