22 februari 2013

Gesignaleerd 187 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

GUIDO EEKHAUT - ALIETTES GEVOEL VOOR WRAAK

Bij uitgeverij Manteau is verschenen 'Aliettes gevoel voor wraak' van de Vlaamse auteur Guido Eekhaut, een thriller over de verwevenheid van politiek en de financiële wereld. 

Lente 2004. de studente Aliette Roufflanche komt na een jaar in Thailand weer thuis. Ze wordt door haar grootvader Gilles gevraagd om meteen in Londen bij een grote bank te gaan werken. Als enige overlevende van de slachtpartij in het Franse dorp Oradour wil Gilles wraak nemen op de familie van de SS-majoor die hij daarvoor verantwoordelijk acht. 

Die familie heeft enorme belangen in de banksector. En de kleinzoon van de majoor, een charismatische figuur met extreem-rechtse ideeën, is kandidaat voor het premierschap in het Verenigd Koninkrijk. Hij moet worden gestopt, vindt Gilles. En hij wil dat zijn kleindochter dat doet. Maar dat kan ze niet alleen.

En zo begint een spel van complotten, verraad, onmogelijke liefde, financiële belangen en politiek opportunisme, tegen een achtergrond van groeiende internationale spanningen en een dreigende economische crisis.

Guido Eekhaut schreef eerder onder andere 'Absint', 'Vulkaan', 'De schuld van Roseboom' en de 'Wolven'-boeken. De auteur werd voor zijn thrillers genomineerd voor de Hercule Poirotprijs (die hij in 2009 won met 'Absint'), de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Guido Eekhaut - Aliettes gevoel voor wraak. Uitgeverij Manteau, 422 pag., € 19,95. ISBN 978 90 223 2833 0.

1 opmerking:

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Het lijkt me een spannend boek en zeker van deze tijd !