21 november 2011

Op tournee (nieuws, 2011)

'DE EETCLUB' OP DE PLANKEN

In het DeLaMar Theater in Amsterdam is zondagmiddag de toneelbewerking van 'De eetclub', de tweede thriller van schrijfster Saskia Noort, in première gegaan.

'De eetclub' vertelt over een vriendengroep in een luxe villawijk. Een aantal onverwachte gebeurtenissen zet de onderlinge relaties echter flink onder druk. De hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door Nyncke Beekhuyzen, Frederik Brom, Hanna Verboom, Tina de Bruin, Cystine Carreon, Loek Peters en Chris Tates.

Het is de eerste maal dat een boek van Saskia Noort tot toneelstuk wordt bewerkt. Eerder werden wel 'De eetclub' en 'Terug naar de kust' verfilmd. Van 'De verbouwing' wordt momenteel een film gemaakt. Van 'De eetclub' zijn meer dan 500.000 exemplaren verkocht.

De voorstelling is tot april door het hele land te zien. De recensent van NRC Handelsblad waardeerde het toneelstuk overigens met slechts één ster. ,,Maar bovenal is het vermoeiend om twee uur lang te moeten kijken naar mensen met wie je niets gemeen hebt'', was haar conclusie.

Geen opmerkingen: