03 november 2011

Gesignaleerd 84 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

KATHY REICHS - VAN VLEES EN BLOED

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen de thriller 'Van vlees en bloed'van Kathy Reichs.

Er wordt een lichaam gevonden naast een motorracebaan in het stadje Concord in North-Carolina, vlak voordat de tribune volstroomt met 200.000 fans van de motorraces. De dag na de vondst vertelt iemand van het NASCAR-team een hartverscheurend verhaal aan forensische antropologe Temperance Brennan: twaalf jaar eerder verdween zijn zusje Cindi Gamble, toen nog een scholiere, zonder een spoor achter te laten. En met haar verdween Cale, haar vriend, die destijds veel omging met een extreemrechtse groepering, Patriot Posse. Zou het lichaam bij de racebaan van Cindy of Cale kunnen zijn?

Toen de twee jongeren verdwenen was de FBI betrokken bij het onderzoek, maar de speurtocht werd verrassend snel gestaakt. Terwijl Tempe daar verschillende theorieën over ontwikkelt, waaronder een doofpotoperatie, wordt er bij het lichaam een geheimzinnige substantie gevonden. Nu weet Tempe het bijna zeker: de overheid heeft hier een vreemd spel gespeeld.

Kathy Reichs is forensisch antropoloog bij de gerechtelijke medische dienst van North Carolina en directeur forensische antropologie voor de provincie Québec in Canada. Daarnaast is ze hoogleraar antropologie en wordt ze vaak gevraagd om op te treden als getuige-deskundige. De tv-serie 'Bones' is gebaseerd op Kathy Reichs' boeken, met Temperance Brennan in de hoofdrol.

Kathy Reichs - Van vlees en bloed. Vertaling: Karien Gommers en Hanneke van Soest. Uitgeverij Boekerij, 272 pag., € 15,00. ISBN: 9789022559307

Geen opmerkingen: