10 november 2011

Wordt verwacht 263 (nieuws, 2011)

MOORD IN KUUROORD

Begin 2010 verbleef Telegraaf-journaliste Annet de Jong een tijdje op het Spaanse eiland Fuerteventura om verslag te doen van de al dan niet heilzame werking van een sapvastenkuur. Ze ging er tien dagen lang sporten, honger lijden en detoxen.

Of de kuur een blijvend fysiek effect op haar heeft gehad, is niet bekend. Wat wel vaststaat is dat de ontberingen op Fuerteventura haar op het idee brachten voor een nieuwe thriller. In april 2012 verschijnt bij uitgeverij Q haar vierde boek 'Bitter vocht' en wordt door de uitgever gepresenteerd als een 'Kuuroordmoord in Agatha Christie-setting'.

Als in het populaira en hoog aangeschreven Zeeuwse kuuroord Villa Rozenkwarts een van de gasten tijdens het sapvasten op verdachte wijze overlijdt, begint advocate Franka Kingma - zelf ook aan het ontgiften - haar eigen onderzoek. De relaxte en sensuele sfeer in het kuuroord slaat acuut om. Artsen constateren bij het slachtoffer een natuurlijke dood, maar Franka denkt dat er opzet in het spel is. Het weekje zingeving dat zij in eerste instantie als vakantie heeft geboekt, brengt haar leven in gevaar.

Journaliste Annet de Jong (1970) schrijft voor De Telegraaf over literatuur, theater en film (en een enkele keer over diëten). Van haar debuut 'Vuurkoraal' (2008) werden meer dan tienduizend exemplaren verkocht en het boek staat nog steeds op de nominatie om verfilmd te worden door Hans Pos. Van haar hand verschenen ook de thrillers 'Dossier Tobias' en 'Levend bewijs'.

Andere nieuwe titels:

Julián Sánchez - 'De stem van de doden' (april 2012). Politie-inspecteur David Ossa krijgt een moeilijke opdracht: het oplossen van een meervoudige moord en een zelfmoord op de Rambla, in het hart van Barcelona. Het onderzoek voert hem terug naar een onopgeloste zaak uit 1969.
Sofie Sarenbrant - 'Week 36' (februari 2012). Thrillerdebuut van Zweedse journaliste. De zwangere vriendinnen Johanna en Agnes besluiten hun vakantie in het vissersdorpje Brantevik af te sluiten met een vrolijke karaoke-avond in de plaatselijke bar. Maar dan gaat iets afschuwelijk mis. De volgende ochtend blijkt Agnes verdwenen.
Åsa Schwarz - 'Gebroken engel' (februari 2012). Eco-activiste Nova Barakel is aangekomen op de Ararat, de hoogste berg in Turkije en de berg waarop de Ark van Noach na het zakken van het water van de zondvloed zou zijn beland. Nova helpt daar andere activisten met het bouwen van een replica van de Ark. Maar op haar tocht ontmoet ze liefde en liefdesverdriet en wordt ze geconfronteerd met het afschuwelijke verraad van een vriend.
Arnaldur Indridason - 'Verdwijnpunt' (april 2012). Inspecteur Erlendur keert terug in deze thriller. Hij is in zijn ouderlijk huis in de Oostfjorden en wordt daar steeds opnieuw herinnerd aan de verdwijning van zijn broer, waar hij zich persoonlijk verantwoordelijk voor voelt. Maar niet alleen gebeurtenissen uit zijn eigen leven, ook andere, onopgeloste zaken komen bovendrijven.
Bart Koubaa - 'De Brooklynclub' (maart 2012, verschijnt bij Querido). Roman over fysiek geweld en het Brooklyn van de jaren zestig. Drie Amerikaanse vrienden richten de Brooklynclub op. In een pakhuis organiseren ze bloedige gevechten in een oude boksring. Nadat Mayer, een jonge vastgoedmakelaar, de grote liefde van een van de oprichters verkracht, is de ondergang van de club een feit. Dertig jaar later wordt Mayers levenloze lichaam in zijn appartement teruggevonden. De vermoedelijke moordenaar wordt opgepakt en naar een gevangenis overgebracht, waar hij nu al negen maanden op zijn proces zit te wachten.

Geen opmerkingen: