22 november 2011

Tekstballon (nieuws, 2011)

JENS LAPIDUS IN STRIPVORM

De thrillers van de Zweedse bestsellerauteur Jens Lapidus blijven niet beperkt tot zwarte letters op witte vellen papier. In mei 2012 verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna van zijn hand 'Stockholm Zuid', een graphic novel. Daartoe werkt Lapidus samen met zijn landgenoot en illustrator Peter Bergting.

De inhoud van 'Stockholm Zuid' (met personages uit Lapidus' tweede thriller 'Bloedlink' is niet geschikt voor al te fijngevoelige zieltjes. Een vrolijk avondje stappen eindigt voor Jivan al-Askouri, het zusje van gangster Mahmud, in een drama: ze wordt verkracht door twee mannen. Mahmud zint op wraak en zo markeert deze gebeurtenis het begin van een bloedige bendeoorlog in het zuiden van Stockholm.

Tegen de directe orders van zijn leidinggevenden in doet de eigenzinnige rechercheur Martin Hägerström alles wat hij kan om het bloedvergieten een halt toe te roepen. Zijn wanhopige eenmansreactie brengt niet alleen zijn carrière in gevaar, maar zet ook de relatie met zijn zoon op scherp.

Van Lapidus' eerste twee thrillers, 'Snel Geld' en 'Bloedlink' werden in Nederland 90.000 exemplaren verkocht. Deze maand verschijnt zijn derde thriller 'Val dood'.

Geen opmerkingen: