17 november 2011

Remake (nieuws, 2011)

PENOZA GOES USA

De thrillerserie 'Penoza', geproduceerd door NL Film, krijgt een vervolg in de Verenigde Staten. De reeks zal voor de Amerikaanse markt worden ontwikkeld door ABC Studios. Dit heeft NL Film producent Alain de Levita, bekendgemaakt. Eerder deze week kwam al in het nieuws dat Canal+ Polen i.s.m. Endemol (Warschau) een remake van 'Penoza' produceert.

,,Wij zijn enorm trots op dit succes'', stelt De Levita in een verklaring. ,,Naast de remake in Polen en de deal met ABC hebben ook andere landen reeds hun interesse in de serie getoond. Wij hopen op een groot internationaal succes voor 'Penoza'.''

Melissa Rosenberg ('The Twilight Saga', 'Dexter') zal de pilot-aflevering schrijven en optreden als Executive Producer van de serie. Alon Aranya ('The Naked Truth') en Howard Klein zullen beiden Executive Producer zijn van de Amerikaanse bewerking. Jeremy Gold, Head of Creative Affairs voor Endemol Studios (USA), zal het project begeleiden.

'Penoza' speelt zich af in de onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), weduwe van een vermoorde drugsbaron. Na zijn dood neemt Carmen een drastisch besluit. Om haar gezin te beschermen treedt zij in de voetsporen van haar overleden man.

In Nederland trok de serie wekelijks bijna 800.000 kijkers. Hoofdrolspeelster Monic Hendrickx won in 2010 een Beeld en Geluid Award voor haar rol. Momenteel is het tweede seizoen van de serie in productie. Deze zal in het najaar van 2012 door de KRO worden uitgezonden. De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen. Het scenario is geschreven door Pieter Bart Korthuis.

Geen opmerkingen: