13 november 2011

Tot ziens, Bellicher (nieuws, 2011)

OOK CHARLES DEN TEX IS EEN MILLIONSELLER

Miljoenenverkopen is niet alleen aan de vrouwelijke Nederlandse thrillerauteurs voorbehouden. Saskia Noort verkocht twee miljoen boeken, Simone van der Vlugt wist er anderhalf miljoen te slijten en Esther Verhoef heeft ook de kaap van één miljoen gerond.

Maar wat te denken van drievoudig Gouden Stropwinnaar Charles den Tex (1952)? In vijf jaar tijd gingen 1,1 miljoen thrillers van deze schrijver over de toonbank, blijkt uit een mededeling van zijn uitgeverij De Geus. De verfilming van zijn bekroonde thriller 'De macht van meneer Miller' zal daar een niet geringe bijdrage aan hebben geleverd, want de tv-serie trok zeker 800.000 kijkers. En volgend jaar komt daar de verfilming van de eveneens met een Gouden Strop onderscheiden thriller 'CEL' nog eens bovenop.

Voor de hardcore fans van Den Tex is er goed nieuws. In april 2012 komt een nieuwe thriller van zijn hand uit, getiteld De vriend. Geen Bellicher-thriller overigens. Hoofdpersoon is Emma, tolk voor de Amsterdamse recherche. Ze vertaalt afgeluisterde gesprekken van een verdachte groep Kroatische mannen. Op een dag voegt zich een nieuwe man bij de groep. Emma herkent hem onmiddellijk: het is haar vriend van wie ze dacht dat hij in Kroatië verbleef.

Overvallen door de situatie verzwijgt ze haar ontdekking, maar de recherche komt er al snel achter dat Emma de man heel goed kent. Dan begint er een spel waarin Emma alles dreigt kwijt te raken. Ze wordt gedwongen in het afluisterteam te blijven werken, want haar vriend mag niets merken totdat de recherche de zaak rond heeft. Ondertussen weet Emma niet meer wie hij is en wat hij van plan is.

1 opmerking:

Martin JidW zei

Nu Felix Thijssen nog boven de 1 miljoen verkochte boeken en ik zou helemaal tevreden zijn. :)