29 november 2011

Wordt verwacht 268 (nieuws, 2011)

EEN VRIENDINNENACTIE VAN ALEX VAN GALEN

Alex van Galen lijkt - qua werk - in de voetsporen te treden van zijn veel te vroeg overleden collega Paul Goeken, die onder het pseudoniem van thrillerauteur Suzanne Vermeer met veel succes een vrouwelijk lezerspubliek wist aan te spreken. Van Galen brengt via uitgeverij A.W. Bruna in mei 2012 de thriller 'Ideale ouders' op de markt en die publicatie gaat vergezeld van een heuse 'vriendinnenactie' en een column dan wel interview met de auteur in J/M, het tijdschrift voor ouders (maar voornamelijk moeders).

Het gemis van een kind staat centraal in 'Ideale ouders'. Vijftien jaar geleden stond Fabienne haar zoon ongewild af aan onbekenden. Inmiddels is ze een gevierd actrice en probeert ze haar zoonloze leven zo veel mogelijk zin te geven. Als ze erachter komt dat de jongen nog leeft, zoekt ze contact met hem. Maar de adoptieouders weigeren iedere toegang.

Tot overmaat van ramp gaat ook Fabiennes gewelddadige ex-vriend zich met de zaak bemoeien. Dan verdwijnt de jongen. Fabienne gaat terug naar het verlaten landhuis in de Biesbosch, waar zich destijds een verschrikkelijk drama heeft afgespeeld. Daar ontspint zich een gevecht tussen de vier ouders met dramatische gevolgen.

Alex van Galen (1965) studeerde literatuurwetenschap in Utrecht. Hij verwierf bekendheid als scenarioschrijver voor talloze televisieseries. Van zijn thriller 'Duivelssonate' werden vrijwel direct de vertaal- en filmrechten verkocht.

Andere nieuwe titels:

Beverley Jones - 'Kleine leugens' (februari 2012). Een jonge vrouw wordt dood in de rivier aangetroffen. Vier vrienden bouwen onderling een web van kleine leugens als blijkt dat zij haar als laatste in leven hebben gezien voordat ze verdween. Thrillerdebuut.
Geert-Jan Alexander Knoops - 'Het Petronius Mysterie' (februari 2012). Derde thriller van strafpleiter. Eén man wordt verantwoordelijk gehouden voor de grootste olieramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Als hij levenslang krijgt, gaat advocaat Matthew Baldwin op zoek naar een manier om de zaak heropend te krijgen.
Elizabeth George - 'Een duister vermoeden' (28 februari 2012). De machtige Sir Fairclough roept inspecteur Lynleys hulp in bij het onderzoek naar zijn neef. Diens dood wordt afgedaan als een noodlottige verdrinking.
Glenn Cooper - 'De tiende kamer' (februari 2012). Een beschadigd middeleeuws manuscript brengt een Franse archeoloog naar een unieke, verborgen, beschilderde prehistorische grot. Daar schuilt echter een geheim dat met alle macht beschermd wordt.
Andy McNab - 'Epicentrum' (maart 2012). Actiethriller van ervaringsdeskundige McNab, waarin held Nick Stone voor de veertiende keer op een missie moet.
Ruth Rendell - 'Goede buren' (maart 2012). Wanneer Stuart Font in Lichfield House gaat wonen, nodigt hij zijn buren en zijn minnares uit. Maar wat een kennismakingsfeestje zou moeten worden, mondt uit in een drama.
Peter Robinson - 'Zwanenzang' (april 2012). Op een avond in mei worden Alison Rothwell en haar moeder vastgebonden door twee gemaskerde mannen en wordt Keith Rothwell in zijn garage door het hoofd geschoten. Waarom? Dat is de hamvraag voor inspecteur Banks.
Sharon Bolton - 'Zielsgeheim' (april 2012). De jonge politieagente Lacey Flint raakt betrokken bij een seriemoordenzaak, waarin de moordenaar een duidelijke obsessie voor haar lijkt te hebben.
David Baldacci - 'Onschuldig' (mei 2012). Will Robie werkt als huurmoordenaar voor de Amerikaanse overheid. Zijn nieuwe doelwit wordt gezien als een vijand van de Verenigde Staten, hoewel diens schuld nooit kan worden bewezen.
Deon Meyer - '13 uur' (mei 2012). Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politie in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, heeft inspecteur Benny Griessel slechts dertien uur de tijd om het meisje terug te vinden.
Lotte en Søren Hammer - 'Verraad' (mei 2012). Nadat hij is hersteld van een zware hartaanval keert hoofdinspecteur Konrad Simonsen terug naar de afdeling Moordzaken van de politie in Kopenhagen. Zijn eerste zaak is de moord op een postbode.

Geen opmerkingen: