15 november 2011

Tegen twee kwaden (nieuws, 2011)

TOM CLANCY KOMT MET NIEUWE HELD

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 29 november een nieuwe, dikke pil van de Amerikaanse technothrillerschrijver Tom Clancy. De bestsellerauteur heeft zijn held Jack Ryan aan de kant gezet en gekozen voor een nieuwe: CIA-agent en ex-Navy SEAL Maxwell Moore. 'De ogen van de vijand' is het eerste deel van een nieuwe thrillerreeks.

Maxwell Moore werkt al jarenlang undercover in Afghanistan en Pakistan, op jacht naar terroristen van Al Qaida. Maar de missie verloopt niet zoals gepland. Onverwachts wordt hij teruggeroepen naar de Verenigde Staten. In het diepste geheim is een groep specialisten van verschillende Amerikaanse agentschappen geformeerd die een levensgevaarlijke dreiging onschadelijk moet zien te maken. Op satellietfoto's valt namelijk te zien dat twee van Amerika's grootste vijanden de handen ineen hebben geslagen: de taliban en het Juárez-drugskartel uit Mexico. Klik hier voor de trailer van Against all enemies, de Engelstalige versie van Clancy's nieuwste thriller.

Tom Clancy debuteerde in 1984 met 'De jacht op de Red October'. Vier van Clancy’s boeken zijn verfilmd, waaronder het voortreffelijke 'Patriot Games'.

Geen opmerkingen: