28 november 2011

Gesignaleerd 90 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

PATRICIA CORNWELL - ROOD WAAS

Bij uitgeverij Sijthoff verschijnt dinsdag 29 november 'Rood waas' van Patricia Cornwell. Het is de negentiende thriller met patholoog-anatoom Kay Scarpetta in de hoofdrol.

Kay Scarpetta is op weg naar de beruchte vrouwengevangenis in de Amerikaanse staat Georgia. Ze gaat daar een gedetineerde opzoeken die informatie zegt te hebben over de dood van Jack Fielding, Scarpetta's collega die een halfjaar geleden vermoord is.

Tijdens haar speurtocht stuit ze op een bizarre samenhang tussen wat Jack is overkomen en andere feiten: een gezin dat jaren geleden is uitgemoord, een jonge vrouw in de dodencel, en diverse onverklaarbare sterfgevallen binnen de gevangenis. Er blijkt zelfs een verband te zijn met een uiterst destructief wapen dat internationaal grote schade kan aanrichten.

Patricia Cornwell (1956) was lange tijd misdaadverslaggeefster. Haar werk over patholoog-anatoom Kay Scarpetta is onder meer bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger Award. Begin december plaatst De Spanningsblog een interview met Cornwell op de site.

Patricia Cornwell - Rood waas. Vertaling: Mieke Trouw-Luyckx en Yolande Ligterink. Uitgeverij Sijthoff, 400 pag., € 19,95. ISBN 9789021805825

Geen opmerkingen: