25 november 2011

Gesignaleerd 89 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

LEIGHTON GAGE - STERVENDE ADEM

Bij uitgeverij Karakter is deze week verschenen de thriller 'Stervende adem' van Leighton Gage, de derde in een reeks rond de Braziliaanse inspecteur Mario Silva.

Deze thriller heeft een Nederlands tintje. Voor het Tropenmuseum in Amsterdam komt in tram 9 een bom tot ontploffing waarbij zeventien doden vallen. In de ontstane ravage wordt een verwoest busje van de post aangetroffen met daarin dvd's met snuffmovies die in Brazilië gemaakt blijken te zijn. Inspecteur Mario Silva wordt door zijn baas gezet op de verdwijningszaak van de kleindochter van een vooraanstaande en welvarende politicus uit Recife en een vriendin van haar.

Beide sporen leiden naar Manaus, een verre uithoek van de Amazone en een stad die bol staat van corrupte politieagenten, armoede en criminaliteit. Silva en zijn team stuiten daar op het spoor van een netwerk van handel in minderjarige meisjes, illegale prostitutie en handel in en distributie van snuffmovies.

Globetrotter Leighton Gage bezocht Spanje tijdens de dictatuur van Franco, Zuid-Afrika tijdens de apartheid, Chili tijdens de dictatuur van Pinochet, Argentinië in het tijdperk van de junta en woonde van 1968 tot 1973 in Nederland. Nu woont hij samen met zijn Braziliaanse vrouw een deel van het jaar in Santana de Parnaíba; de rest van het jaar brengt hij door in Florida en Nederland, waar een van zijn vier dochters woont.

Leighton Gage - Stervende adem. Vertaling: Peter de Rijk. Uitgeverij Karakter, 275 pag., € 15,00. ISBN 978 90 6112 636 2

Geen opmerkingen: