19 november 2011

Moeilijke zaken (nieuws, 2011)

SCORSESE VERFILMT NESBØ'S 'SNEEUWMAN'

De Amerikaanse regisseur Martin Scorsese (bekend van o.a. 'Taxi Driver', 'Goodfellas', 'Shutter Island' en 'The Departed' zal de verfilming van Jo Nesbø's thriller 'De sneeuwman' regisseren. Working Title Films produceert de film. Nesbø en zijn agent Niclas Salomonsson zijn verbonden aan de film als executive producers.

Nog maar een paar jaar geleden weigerde Nesbø zijn fictie en zijn held, de speurder Harry Hole, te laten verfilmen. Hij maakte daarop één uitzondering. ,,Als Martin Scorsese belt, zal ik het heroverwegen.''

De gelauwerde filmmaker heeft nu een contract gesloten om de thriller te verfilmen, waarin de rechercheur uit Oslo een mysterieuze zaak op zijn bordje krijgt: jonge moeders verdwijnen spoorloos op de dag waarop de eerste sneeuw valt. Er is een seriemoordenaar aan het werk die sneeuwpoppen bouwt.

,,Scorsese is mijn favoriete regisseur. Toen ik nog studeerde was een poster van de film Taxi Driver het enige stukje kunst in mijn kamer. Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar het voelt alsof ik hem ken omdat ik in de bioscoop zo veel uren met zijn films heb doorgebracht. Ik wil deze thriller de meeste kansen geven om een goede film te worden, aldus Nesbø in een Noorse krant.

De Noorse verfilming van zijn boek 'Headhunters' ('Hodejegerne') draait vanaf voorjaar 2012 in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Op 26 en 27 november vindt overigens een voorvertoning plaats in Gent en Den Haag tijdens het Crime Festival.

Op 24 november verschijnt bij Uitgeverij Cargo 'De schim', het nieuwe boek van Jo Nesbø. De inhoud: Zomer. Een jonge drugsverslaafde, Gusto, ligt op de grond van een appartement in Oslo. Hij bloedt en zal het niet redden. Om te begrijpen wat er is gebeurd, ordent hij zijn gedachten en vertelt hij de lezers zijn verhaal.

Herfst. Harry Hole keert na drie jaar terug uit Hongkong. In Oslo raakt hij geïntrigeerd door de dood van Gusto, die door een vriend zou zijn vermoord. Harry Hole zoekt de veroordeelde op in de gevangenis en is verrast dat de jongen zijn eigen, jeugdige evenbeeld blijkt te zijn. Voor Harry Hole wordt dit één van de moeilijkste zaken uit zijn leven. En terwijl Harry op onderzoek uit is, gaat Gusto verder met zijn verhaal.

Geen opmerkingen: