16 juni 2011

Op het scherm (nieuws, 2011)

EINDELIJK VERFILMING VAN COBEN-THRILLER

De Amerikaanse bestsellerauteur Harlan Coben heeft het eindelijk voor elkaar dat een van zijn thrillers door Hollywood wordt verfilmd. Het gaat om 'Tell no one' uit 2001, dat in het Nederlands is verschenen als 'Niemand vertellen'. Dat meldt het Hollywoodmagazine Deadline.

Warner Bros en Universal Pictures hebben de filmrechten op de thriller verworven. Acteur Ben Affleck gaat de film regisseren. Het filmproject is een remake van de Franse verfilming van Cobens boek, dat werd geregisseerd door Guillaume Canet.

Al in 2002 was Coben al in gesprek met Sony Pictures over verfilming van de thriller. Toen werden scenarioschrijvers Alex Kurtzman en Roberto Orci ingehuurd. Maar de twee slaagden er niet in de Cobens pageturner naar een filmscript te vertalen. Sony trok toen de stekker eruit.

Het verhaal gaat over kinderarts David Beck, wiens vrouw Elizabeth acht jaar geleden bij een meer werd meegesleurd en vermoord. Iedereen zegt tegen hem dat hij het verleden achter zich moet laten, maar dat kan hij niet. En nu verschijnt er een bericht op zijn computerscherm, een zin die alleen hijzelf en zijn overleden vrouw kennen.

(Bron: Deadline)

Geen opmerkingen: