09 juni 2011

Exit band (nieuws, 2011)

IAN RANKIN VERKLAART RADIOHEAD DOOD

De Schotse thrillerschrijver Ian Rankin is een groot fan van Radiohead. Een van zijn boeken heet zelfs 'Exit Music', naar een nummer van de Britse rockband.

Hij was er dus als de kippen bij toen hij hoorde dat je online een speciale vinyl editie kon bestellen van het nieuwe 'King Of Limbs'-album. Dat was in februari. Hij heeft het album nog steeds niet binnen.

Na heel veel gedoe lukte het Rankin iemand van de site van Radiohead aan de lijn te krijgen, die hem bezwoer dat het album was verstuurd en dat de auteur zelfs voor ontvangst had getekend. 'Niet waar', schrijft Rankin in een column waarin hij afrekent met de band. Zijn laatste woorden zijn: 'Radiohead are Radiodead for me now'. Inmiddels heeft de schrijver een mail gekregen met de mededeling dat het pakket onderweg is.

Rankin is niet te spreken over de gang van zaken. ,,Een Radiohead-lp is geen pak wasmiddel. Wij zijn fans, muziekfans. En wij worden nu met onverschilligheid behandeld. Dat kan pijn doen en ons oordeel over de band, een album, de industrie gaan kleuren.''

(Bron: Kink FM , The Quietus)

Geen opmerkingen: