23 juni 2011

Gebundelde krachten (nieuws, 2011)

UITGEVERIJEN STARTEN LEE CHILD-OFFENSIEF

In september verschijnt er weer een nieuwe Jack Reacher-thriller van Lee Child en dat zullen we weten ook. In de aanloop naar de publicatie van 'De affaire' zijn vijf partijen binnen het boekenvak een campagne begonnen om de thrillers van de Britse schrijver zo luid en duidelijk mogelijk over het voetlicht te brengen.

De campagne begon 14 juni met het verschijnen van het actieboekje '4 x 4' met vier korte Lee Child-verhalen en het eerste hoofdstuk van de nieuwe Jack Reacher-thriller, uitgegeven door Uitgeverij Luitingh. Tijdens de - verlengde - Week van het Luisterboek (16 tot en met 26 juni) is het korte verhaal van Lee Child 'Het nieuwe leven van James Penney' gratis te downloaden op Luisterrijk.nl. Tegelijk verschijnt bij Uitgeverij Rubinstein 'Tegendraads', de eerste Jack Reacher-thriller als luisterboek, voorgelezen door Ron Brandsteder.

Gedurende de hele actieperiode is er bij eBook.nl voor nop een e-book met alle eerste hoofdstukken van de 15 Jack Reacher-titels te downloaden. Vanaf juni tot eind oktober verschijnt er daarnaast iedere tien dagen een nieuw, opeenvolgend e-book in de serie, van deel 1 tot en met deel 15. Op de eerste dag dat ieder ebook online beschikbaar komt, is het op die dag een uur gratis te downloaden bij eBook.nl. De campagne eindigt met het verschijnen van de nieuwe Jack Reacher-thriller 'De affaire' op 22 september.

Geen opmerkingen: