25 juni 2011

Gesignaleerd 43 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

JEFFREY MOORE - HET GENOOTSCHAP VAN DE LAATSTE DIEREN

Bij uitgeverij De Arbeiderspers is vrijdag 24 juni verschenen 'Het genootschap van de laatste dieren' van Jeffrey Moore. Het boek bereikte de shortlist in de categorie Beste Misdaadroman voor de Arthur Ellis Award.

De Canadese bergen. Op de laatste dag van november stopt man-on-the-run Nile Nightingale tegen het middernachtelijk uur bij een kerk met een verweerd Te Koopbordje ervoor. Hij wordt opgeschrikt door een pickup die over het landweggetje voorbijschiet. Op het dak is een zak vastgebonden. De vrachtauto slingert om hem heen en komt halsoverkop tot stilstand naast het kerkhof. Stilte, dan een bons.

Met dat geluid komt er een einde aan Niles rust. In de juten zak bevindt zich het bloederige maar nog ademende lichaam van een jong meisje. Tegen beter weten in besluit Nile haar te verzorgen en achter diegenen aan te gaan die haar voor dood achterlieten.

Jeffrey Moore is geboren in Montreal. Hij is werkzaam als vertaler en als docent aan de University of Montreal. Voor zijn eerste roman, 'Prisoner in a Red-Rose Chain', ontving hij de Commonwealth Writers' Prize.

Jeffrey Moore - Het genootschap van de laatste dieren. Vertaling: Wim Scherpenisse en Gerda Baardman/ Uitgeverij De Arbeiderspers, 368 pag., € 21,95. ISBN: 978 90 295 7601 7

Geen opmerkingen: