10 juni 2011

Jury heeft gelijk (nieuws, 2011)

MAN WINT HERCULE POIROTPRIJS 2011

De jury van de Gouden Strop 2011 lijkt gelijk te krijgen in zijn constatering dat de vrouwelijke thrillerauteurs boeken verkopen, maar dat hun mannelijke collega's er met de prijzen vandoor gaan. Ook voor de Knack Hercule Poirotprijs 2011, de onderscheiding voor de beste Vlaamse misdaadroman, zijn alleen heren genomineerd.

Vandaag maakte het magazine Knack op zijn site de laatste van de vijf genomineerden bekend. Het is Koen Vermeiren (1953) met zijn thriller 'De blik'. De schrijver-scenarist moet het opnemen tegen collega's Rudy Soetewey ('Getuigen'), Roger Schoemans ('Bastille'), Ludo Schildermans ('Getekend') en Gouden Strop-winnaar Bram Dehouck ('Een zomer zonder slaap').

Vanaf vandaag kan het publiek meestemmen voor de Prijs van de Lezer. Stemmen kan tot vrijdag 24 juni op de site van Knack. Op zondag 26 juni wordt de Knack Hercule Poirotprijs uitgereikt in de Brugse Stadsschouwburg in het kader van Poirot in Bruges – Knack Thrillerfestival. De winnaar ontvangt zijn prijs uit handen van eregast Esther Verhoef. De Prijs van de Lezer wordt uitgereikt door de Poirotwinnaar van vorig jaar: Patrick De Bruyn. Meer info over het festival is te vinden op www.poirotinbruges.be.

(Bron: Knack)

Geen opmerkingen: