20 juni 2011

Ondertussen in Hamburg (nieuws, 2011)

POPFOTOGRAAF CORBIJN VERFILMT THRILLER VAN JOHN LE CARRÉ

Popfotograaf en regisseur ('The American') Anton Corbijn gaat de thriller 'A most wanted man' (2008) van John le Carré verfilmen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het merendeel van de opnamen, die naar verwachting komende winter zullen starten, vindt plaats in Hamburg. De Australische scenarioschrijver Andrew Bovell zal het script schrijven. De gemeente Hamburg heeft voor 900.000 euro aan subsidie toegezegd.

Het boek dat in Nederlandse vertaling onder de titel 'Aangeschoten wild' is verschenen, vertelt het verhaal van een uitgehongerde Tsjetsjeense asielzoeker, Issa geheten. In het holst van de nacht is deze de Noord-Duitse havenstad Hamburg binnengesmokkeld. Maar wat zijn Issa's bedoelingen? Heeft hij een (islamitische) missie?

Issa krijgt te maken met de uit Wenen afkomstige bankier met Schotse wortels, Tommy Brue. Hij kan, mag en wil Issa aan kapitaal helpen. Ook is er een jonge, idealistische advocate Annabel Richter genaamd die de schone taak heeft Issa bij te staan bij zijn juridische problemen. Alle drie raken ze – tegen wil en dank – verstrikt in een geheimzinnig spel dat de autoriteiten met hen spelen.

Het verhaal is losjes gebaseerd op de waargebeurde lotgevallen van Murat Kurnaz, een Turk die legaal in Duitsland woonde, maar door de Amerikanen werd opgepakt en vervoerd naar Guantanamo Bay. Daar werd hij, zonder dat hij in staat van beschuldiging werd gesteld, vastgehouden tot zijn vrijlating in 2006.

(Bron: The Hollywood Reporter)

Geen opmerkingen: