15 juni 2011

De butler heeft het gedaan (nieuws, 2011)

KIJKER SPEURT MEE

De KRO Detectivemaand begint op woensdag 22 juni met een primeur: tijdens de uitzending van de detective 'Case Sensitive' (21.30 uur op Ned. 1) kunnen de kijkers zelf actief deelnemen via een 'Tweede Scherm' (laptop, tablet of smartphone) op live.kro.nl. De kijker kan aangeven wie hij verdenkt van de moord en men kan zien wie de rest van de deelnemende kijkers verdenkt.

Er kan geklikt worden op de personages voor korte informatie over deze persoon en er wordt in beeld gebracht hoe de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Tot slot krijgt de deelnemer hints, die meer informatie geven over de dader. Tijdens de uitzending kan men de verdachte wijzigen op basis van de extra informatie die ze tijdens de aflevering krijgen.

In 'Case Sensitive' worden Geraldine Bretherick en haar dochtertje dood aangetroffen in de badkamer van hun villa. Inspecteur Charlie Zailer en rechercheur Simon Waterhouse denken heel verschillend over de oorzaak. Is het zelfmoord of een familiedrama waar Mark, de man van Geraldine, voor verantwoordelijk is?

De KRO Detectivemaand 2011 duurt van 22 juni tot en met 23 juli. Elke dag kan de liefhebber detectives bekijken op televisie of via internet. Op woensdag en donderdag worden de detectives op Nederland 1 uitgezonden en zaterdag en zondag op Nederland 2. De overige drie dagen kan de liefhebber terecht op de detectivesite van de KRO www.kro.nl/detectives. In totaal worden er in de KRO Detectivemaand 37 detectives uitgezonden: 23 op televisie en 14 via internet.

Geen opmerkingen: