17 juni 2011

Verhalenverteller (nieuws, 2011)

GOED BEVALLEN

Nog ruim twee weken en dan komt er weer een nieuwe thriller van Karin Slaughter in Nederlandse vertaling uit. Op haar eigen imprint Slaughterhouse verschijnt op 4 juli de thriller 'Gevallen'.

'Gevallen' is een thriller in Slaughters Georgia-reeks, waarin haar hoofdpersonen Will Trent en Sara Linton verenigd worden. Ook Slaughters laatste twee thrillers 'Verbroken' en 'Genesis' verschenen in deze serie.

De inhoud: Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord en er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder lijkt spoorloos verdwenen… Faith gaat op zoek naar de overvallers van haar moeder. Wat was de reden van de overval en wat was de buit? En waarom is haar moeder verdwenen? Heeft het verleden ermee te maken? Jaren terug was Faiths moeder het hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit. Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, en gaat op zoek naar de waarheid. Maar onderzoek op de verkeerde plek houdt het risico in dat ze hun eigen graf graven.

In de Verenigde Staten is 'Fallen' al uitgekomen. Huffington Post bracht een laaiend enthousiaste recensie. Daarin werd Slaughters talent vergeleken met die van grootmeester Edgar Allan Poe. De recensent vindt Slaughter een uitzonderlijke verhalenverteller en verwacht dat in de toekomst literatuurstudenten onderzoek zullen doen naar de wijze waarop zij het ambacht uitoefent.

Geen opmerkingen: