10 juni 2011

Ondertussen in Florence (nieuws, 2011)

GAME WORDT HISTORISCHE THRILLER

De populaire computergame 'Assassin's Creed' wordt getransformeerd naar een historische thriller. Bij uitgeverij De Fontein verschijnt dinsdag 14 juni 'Assassin's Creed - Renaissance', geschreven door Oliver Bowden. Het boek is geschikt voor de lezer vanaf 13 jaar.

Het boek speelt zich af in het Florence van 1476. Lorenzo de' Medici leidt de stad, die wordt beheerst door rivaliteit tussen de bankiersfamilie Vieri en de familie van marktkooplui Auditore. De zeventienjarige Ezio Auditore stelt alles in het werk om een opstand tegen de Vieri's te ontketenen.

De sfeer wordt explosief wanneer Ezio met de beeldschone Cristina Calfucci in haar slaapkamer wordt aangetroffen. Vieri de' Pazzi heeft namelijk een serieus oogje op deze adembenemende Christina. Ezio's vader besluit dat zijn zoon tijdelijk moet verdwijnen en stuurt hem op een belangrijke missie: hij moet cruciale documenten bezorgen bij Lorenzo de' Medici.
Onderweg ontmoet Ezio invloedrijke wijzen als Leonardo da Vinci en Niccolò Machiavelli. Hij weet dat hun kennis voor hem van het grootste belang is om te overleven.

Oliver Bowden is schrijver en historicus. 'Assassin's Creed - Renaissance' is zijn eerste jeugdboek. In Engeland werden er meer dan 120.000 exemplaren van verkocht. De jeugdroman is geïnspireerd op Ubisoft's game, met name op de delen 'Assassins's Creed II' en 'Assassins's Creed: Brotherhood'. Van de games zijn in de Benelux ruim 650.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: