13 juni 2011

Bloeddorstige Britten (nieuws, 2011)

BRITSE THRILLER TELT GEMIDDELD MEER DAN ACHT LIJKEN

Britse thrillerschrijvers doen niet moeilijk over een of twee lijken meer. Uit een onderzoek door de Crime Writers' Association bleek het gemiddelde aantal te betreuren slachtoffers in vorig jaar verschenen misdaadromans in het Verenigd Koninkrijk op maar liefst 8,38 te liggen. Er was zelfs een tamelijk bloeddorstige auteur bij die er zijn hand niet voor omdraaide om er zo'n 150 over de kling te jagen.

Creatief in het - fictief - ombrengen van mensen zijn de Britse misdaadschrijvers ook. Zo werd een persoon als een dier opgezet, de ander omgebracht met oplosbare aspirine in een fruitdrankje, een derde kreeg een anafylactische reactie door steken van bijen in een crickethandschoen en een volgende stakker vond zijn einde in een Damien Hirst-achtig kunstobject.

Het 'Bloodthirsty Britain'-onderzoek werd uitgevoerd ter gelegenheid van de National Crime Writing Week. Uit de studie kwamen nog meer opvallende levensbeëindigingen voor. Zo verwisselde iemand het tijdelijke met het eeuwige nadat-ie een tuba op zijn hoofd had gekregen. Een ander kreeg superlijm in mond en neusgaten en stikte. Een volgende werd door een bok op de horens genomen, aldus de CWA.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: