17 juni 2011

Op de tribune (nieuws, 2011)

VAL MCDERMID WORDT VOETBALBONS

De Schotse thrillerschrijfster Val McDermid houdt van voetbal. En ze is een hartstochtelijk fan van Raith Rovers F.C., de club uit haar geboorteplaats Fife. Ze doneerde flink wat geld aan de vereniging, een bedrag van in de zes cijfers, wat haar een 'eigen' tribune (zie foto) in het stadion opleverde. Maar nu treedt ze ook nog toe tot het bestuur van de club, dat speelt in de First Division.

De misdaadschrijfster heeft in ruil voor investeringen een plekje aan de bestuurstafel gekregen van de New Raith Rovers Ltd, de onderneming die de zaken van de club behartigt. Haar verplichtingen als schrijfster, met veel promotiewerk in het buitenland, verhinderen haar wekelijks de vergaderingen bij te wonen. Ze heeft Tom Phillips, een voormalig bestuurslid van de supportersvereniging, bereid gevonden haar standpunten te verdedigen tijdens de bestuursvergaderingen.

De liefde voor de club is Val McDermid met de paplepel ingegoten. Haar inmiddels overleden vader Jim was een scout voor de Raith Rovers. Hij haalde de latere Schotse international Jim Baxter naar de club.

Dat ze een bestuursfunctie zou krijgen, had ze nooit verwacht vertelt ze in een interview met Fife Today. ,,Ik zie mijn vader al naar beneden kijken en hoor hem zeggen: 'nu laten ze ook al meisjes toe'.''

(Bron: Fife Today)

Geen opmerkingen: