30 juni 2011

Gesignaleerd 44 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

KATHY REICHS - VIRUS

Bij uitgeverij De Boekerij is verschenen 'Virus' van Kathy Reichs. In deze thriller staat Tory Brennan, nichtje van gerenommeerd forensisch antropoloog en Reichs' heldin Temperance Brennan centraal.

Tory Brennan is de leider van een groep tiener-'sci-philes' die op een afgelegen eiland aan de kust van South Carolina wonen. Wanneer ze een hond redden die voor medische experimenten zou worden gebruikt, worden ze blootgesteld aan een onbekend virus dat hun levens voorgoed zal veranderen.

Niet lang nadat ze met het virus in aanraking zijn gekomen, merken Tory en haar vrienden dat ze verscherpte zintuigen hebben en dat hun reflexen megasnel zijn. Ze moeten hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren met hun nieuwe fysieke gaven om een verjaarde misdaad op te lossen die plotseling volop in de belangstelling staat. Alleen moeten ze daarvoor wel lang genoeg in leven blijven...

Kathy Reichs is forensisch antropoloog bij de gerechtelijke medische dienst van North Carolina en directeur forensische antropologie voor de provincie Québec in Canada. Daarnaast is ze hoogleraar antropologie en wordt ze vaak gevraagd om op te treden als getuige-deskundige. De succesvolle tv-serie Bones is gebaseerd op Kathy Reichs' boeken.

Kathy Reichs - Virus. Vertaling: Lia Belt. Uitgeverij De Boekerij, 352 pag., € 17,95. ISBN 9789022559277

Geen opmerkingen: