14 juni 2011

Metafoor (nieuws, 2011)

KLEINE CRUISE ALS GROTE REACHER

Hij is een 1,95 meter lange, zo goed als 115 kilo wegende vechtmachine die de VS doorkruist om slechteriken om te leggen, met niet meer bagage dan de kleren en de portemonnee die hij draagt. Wie kan beter Jack Reacher, de held uit de thrillers van Lee Child, op het witte doek gestalte geven dan Hollywoodster Tom Cruise: net 1,70 meter, tegen de vijftig, ten prooi aan emotionele uitbarstingen en regelmatig tandengeknars?

Cruise zal Jack Reacher-fans moeten overtuigen dat hij deze held kan spelen, want tegenover het Hollywoodmagazine Deadline is bevestigd dat de acteur in onderhandeling is om de hoofdrol te spelen in 'One Shot', een bewerking van het negende deel uit de Reacher-reeks, in het Nederlands verschenen als 'Voltreffer'. In deze thriller wordt Reacher betrokken bij een zaak waar in een Amerikaans stadje op klaarlichte dag vijf mensen worden doodgeschoten.

Cruise werd al langere tijd gekoppeld aan de Reacher-serie. Met zijn voormalige partner Paula Wagner nam hij een optie op de filmrechten van het boek. En schrijver Lee Child was altijd al enthousiast over een vertolking door Cruise. ,,Reachers gestalte in de boeken is een metafoor voor een niet te stoppen kracht en die portretteert Cruise op zijn eigen manier'', aldus Child.

De opnamen van de film beginnen in de herfst. De regisseur is Christopher McQuarrie.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: