09 juni 2011

Gesignaleerd 40 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

CARLOS RUIZ ZAFÓN - HET MIDDERNACHTSPALEIS

Bij uitgeverij Signatuur is verschenen de roman 'Het middernachtspaleis' van Carlos Ruiz Zafón. Een volgens de uitgever 'razend spannend verhaal vol suspense en mysterie in de exotische omgeving van India'.

Calcutta 1932: Ben en zijn vrienden van het geheime Chowbar Genootschap zijn net zestien geworden. Het is tijd om het weeshuis waarin ze zijn opgegroeid te verlaten. Bij het afscheidsfeest verschijnt plotseling een oude vrouw met een jong meisje, Sheere, door wie Ben meteen gefascineerd is. Wie is zij? Als Ben en Sheere ontdekken wat hen met elkaar verbindt, worden ze al omringd door gevaar dat hen diep de onderwereld van Calcutta intrekt. Een schaduw uit het verleden achtervolgt ze, uit op wraak en genoegdoening.

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964) brak internationaal door met 'De schaduw van de wind' en 'Het spel van de engel'. Daarvoor had hij al vier avonturenromans op zijn naam staan.

Carlos Ruiz Zafón - Het Middernachtspaleis. Vertaling: Nelleke Geel. Uitgeverij Signatuur, 264 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 5672 353 8 l

Geen opmerkingen: