24 mei 2014

Gesignaleerd 334 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DAVID HEWSON - POPPENHUIS

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'Poppenhuis', het eerste deel in een serie 'Amsterdamse politieromans' van de Britse schrijver David Hewson.

Sinds zijn tienderdochter Anneliese spoorloos verdween, is Pieter Vos een gebroken man. Ooit maakte hij naam bij de Amsterdamse politie, nu leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe verdwijningszaak met dezelfde kenmerken als de vermissing van zijn dochter.

Het slachtoffer is Katja Prins, de dochter van een politicus met een geheel eigen agenda. Met de provinciaalse maar intrigerende Laura stort Vos zich op de zaak. Ze ontdekken oude geheimen die al snel bloedige gevolgen krijgen. Vos houdt echter obsessief vol, in de hoop op een aanwijzing naar het lot van zijn dochter.

David Hewson was journalist en werkte voor The Sunday Times, The Times en The Independent. Hij heeft inmiddels een vijftiental thrillers op zijn naam staan, waaronder de reeks met Nic Costa in de hoofdrol, die zich afspeelt in Rome. Samen met de Deense scenarioschrijver Søren Sveistrup werkte hij aan de boeken gebaseerd op de tv-serie 'The Killing'. Voorafgaand en tijdens het schrijven heeft Hewson, die in Kent woont, veel tijd in Kopenhagen doorgebracht. Voor het schrijven van 'Poppenhuis' vertoefde de auteur lange tijd in Amsterdam. Momenteel werkt hij aan een vervolg.

David Hewson - Poppenhuis. Vertaling: Henny van Gulik. Uitgeverij Boekerij, 382 pag., €19,95. ISBN 978 90 2256 800 2.

Geen opmerkingen: