02 mei 2014

Noodlotsdrama (nieuws, 2014)

THRILLER OVER FATALE ZOMER WINT EDGAR AWARD

De Amerikaanse misdaadauteur William Kent Krueger (63) heeft gisteravond de Edgar Award in de categorie Best Novel gewonnen met zijn thriller 'Ordinary Grace'. Het is de eerste keer dat Krueger een prijs van de Mystery Writers of America in ontvangst kon nemen. Eerder won hij wel drie Anthony Awards. De winnaars van de Edgar Awards werden bekendgemaakt tijdens een galadiner in de Grand Hyatt Hotel in New York.

Kruegers 'Ordinary Grace' speelt zich af in 1961 in New Bremen, Minnesota. De VS heeft zijn hoop gevestigd op een nieuwe, jonge president. Maar voor de dertienjarige Frank Drum wordt het een zwarte zomer, waarin de dood in diverse gedaanten op bezoek komt. Het noodlot treft zijn vader, die dominee is, zijn artistieke moeder, zijn oudere zus en zijn wijsneuzige jongere broer. Frank krijgt te maken met een wereld vol leugens, geheimen en verraad. Veertig jaar later kijkt hij terug op die fatale zomer.

Jason Matthews kreeg voor zijn boek 'Red Sparrow' de Edgar Award voor het beste debuut van een Amerikaanse auteur. Alex Marwood ('The Wicked Girls') won de prijs in de categorie 'Best Paperback Original'. De prijs voor de beste young adult-thriller ging naar Annabel Pitcher ('Ketchup Clouds'), terwijl Amy Timberlake  ('One came home') werd onderscheiden als auteur van de beste jeugdroman.

Geen opmerkingen: