21 mei 2014

Workshops en wandelingen (nieuws, 2014)

NOORD-NEDERLAND ONTBEERT PLAATS DELICT


De Maand van het Spannende Boek gaat aan de provincies Groningen, Friesland en Drenthe voorbij. Althans, daar zijn geen activiteiten met en door Nederlandse thrillerauteurs die onder het evenement 'Plaats Delict' te scharen zijn. Ook Zeeland blijft verstoken van spannende zaken nu het voor komende zondag aangekondigde Tomas Ross Thrillerfestival vanwege gebrek aan belangstelling is geannuleerd.

In Noord- en Zuid-Holland is voor thrillerliefhebbers nog het meeste te beleven, blijkt uit een overzicht van de CPNB. Daar zijn lezingen van Roel Janssen en Charles den Tex, meet & greets met de Amerikaanse geschenkauteur Tess Gerritsen, signeersessies van onder anderen Esther Verhoef en Joop van Riessen en workshops thriller schrijven.

In Utrecht zijn er onder meer interviews met Dani√ęlle Hermans en Judith Visser en schrijverscaf√©s met Els Kerkhoven en Corine Hartman, terwijl in Overijssel schrijver Jacob Vis belangstellenden meetroont naar een 'echt plaats delict'. Michael Berg, de Gouden Stropwinnaar van 2013 is veel te vinden in Noord-Brabant en Limburg. In het Limburgse Vlodrop kan een 'smokkelarrangement' met Charles den Tex en Judith Visser geboekt worden en in Den Bosch fungeert Marelle Boersma als stadsgids die bijzondere plekken uit haar thriller 'Nobody' laat zien.

Klik hier voor een compleet overzicht.

2 opmerkingen:

Loes den Hollander zei

Volgens mij is er iets niet goed met die link. Ik ga overigens op 31 mei Sittard onveilig maken.

Peter Kuijt zei

Dank voor de opmerking. De link werkt nu wel goed.