28 mei 2014

Gesignaleerd 336 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

STEVE BERRY - DE JEFFERSON CODE

Bij uitgeverij De Fontein verschijnt 'De Jefferson Code ' van de Amerikaanse thrillerschrijver Steve Berry.

Vier Amerikaanse presidenten werden vermoord tijdens hun regeringstermijn. Al die moorden lijken onderling geen verband te houden. Maar wat als die vier nu allemaal vermoord werden om dezelfde reden: een artikel in de grondwet van de Verenigde Staten? 

Dat is wat voormalig geheim agent Cotton Malone ontdekt en waarmee hij zichzelf in levensgevaar brengt, want hij komt op de zwarte lijst van het Gemenebest, een schimmige organisatie die al eeuwen op zoek is naar de sleutel van De Jefferson Code. Daarmee kunnen ze een document ontcijferen, wat hun een vrijbrief zal geven voor criminele activiteiten…

Steve Berry (1955) schrijft sinds 1990 fictie. Hij deed mee aan schrijfwedstrijden voor romans. Een oude versie van zijn eerste boek 'De Amberzaal' werd in 1998 derde bij een wedstrijd in Florida. In 2000 en 2001 won hij een andere schrijfwedstrijd waarna twee van zijn korte verhalen in de krant verschenen.
Uiteindelijk kostte het hem twaalf jaar, 85 afwijzingen en vijf verschillende manuscripten, voordat uitgeverij Ballentine Books een manuscript kocht.

Zijn eerste twee boeken waren landelijke bestsellers. Zijn derde en vierde boek haalden zelfs de bestsellerlijst van de New York Times. Ook klom zijn boek in de top tien van USA Today, Publisher’s Weekly en Booksense. In 2005 was Steve Berry genomineerd als Schrijver van het jaar door de George Writer’s Association. De rechten van zijn boeken zijn verkocht aan 51 landen en vertaald in 40 talen.

Steve Berry - De Jefferson code. Vertaling: Gert-Jan Kramer. Uitgeverij De Fontein, 480 pag., € 19,99. ISBN: 978 90 2613 596 5.

Geen opmerkingen: