30 mei 2014

Tot leven komen (nieuws, 2014)

STEPHEN KING-KARAKTERS VERTELLEN OVER 'MR. MERCEDES'


Danny Torrance
Vijf klassieke personages die aan het brein van Stephen King zijn ontsproten, komen digitaal tot leven ter introductie van zijn nieuwe boek 'Mr. Mercedes'. Er zijn mini-tekenfilms gemaakt waarin telkens een ander karakter iets meer zal onthullen over het titelpersonage van Kings nieuwe thriller. De video's worden getoond op Kings Facebookpagina.

De campagne begon gisteren met de eerste film waarin Danny Torrance uit 'The Shining' een boekje opendoet over 'Mr. Mercedes'.

'Mr. Mercedes' wordt beschreven als een 'boeiende kat-en-muisthriller' over de gepensioneerde politieman Bill Hodges die een ontsnapte seriemoordenaar op de hielen zit. De man pleegde een van zijn moorden terwijl hij in een gestolen Mercedes rondreed.

Nederland beleeft overigens de wereldpremi√®re van 'Mr. Mercedes'. Uitgeverij Luijtingh-Sijthoff lanceert morgen Kings nieuwe thriller tijdens een ruim drie uur durende release party in de Melkweg in Amsterdam. Diverse sprekers zullen dan stilstaan bij het oeuvre van de Amerikaanse bestsellerauteur. Dan zal ook de Nederlandse vertaling verkrijgbaar zijn. De Engelse editie van 'Mr. Mercedes' verschijnt 'pas' op 2 juni. 

Tijdens het evenement praten regisseur Martin Koolhoven en Ronald Simons, hoofdredacteur van de filmwebsite 'The Cult Corner' over de verfilmingen van boeken van Stephen King. VN-recensent Jeroen Vullings laat zijn licht schijnen over 'de koning van de popcultuur' en 'HEX'-auteur Thomas Olde Heuvelt praat over de auteur uit Maine als inspiratiebron. Beans & Fatback speelt muziek gebaseerd op het oeuvre van King en er is een sneak preview van 'Misery', de musical. Tot slot is er een 'King-size quiz'.

Geen opmerkingen: