07 mei 2014

Zinderende zomer (nieuws, 2014)

LOES HAVERKORT IN VERFILMING 'RENDEZ-VOUS'

In september starten de opnames van de speelfilm 'Rendez-Vous',  naar de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. De regie is in handen van Antoinette Beumer, bekend van bioscoopsuccessen als 'Soof' en 'De gelukkige Huisvrouw'.

Loes Haverkort ('Bernhard Schavuit van Oranje', 'Dik Trom') vertolkt de hoofdrol van Simone. Barry Atsma ('Mannenharten', 'Lucia de B.') speelt haar man Eric en Rik Launspach ('Smoorverliefd', 'Loft') zien we als de geheimzinnige aannemer Peter. Voor de langverwachte rol van Michel vertrekken Antoinette Beumer en Loes Haverkort deze week naar Parijs om een aantal grote Franse acteurs te casten.

Antoinette Beumer over 'Rendez-Vous': ,,Ik kijk er naar uit om de zwoele bestseller van Esther Verhoef te verfilmen. Met dit scenario en deze topcast gaat het een zinderende zomer worden tijdens de opnames.''

In 'Rendez-vous' gooit Simone (34) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in het zuiden van Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric en hun twee kinderen, hiervan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een knetterende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel. Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter, maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een nachtmerrie.

In 2006 werd 'Rendez-vous' genomineerd voor de NS Publieksprijs. De thriller ging al meer dan 325.000 keer over de toonbank en is o.a. vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

De opnames vinden plaats in Nederland, België en Frankrijk. Marjolein Beumer, zus van Antoinette, en Dorien Goertzen schreven het scenario voor de film. Dit wordt de tweede samenwerking voor de zussen Beumer, eerder werkten zij al samen aan 'Soof'. Independent Films brengt 'Rendez-vous' op 18 juni 2015 uit in de bioscoop.

Geen opmerkingen: