08 mei 2014

Kwaliteit (nieuws, 2014)

VIER DEBUTEN OP SHORTLIST SCHADUWPRIJS

Voor de Schaduwprijs 2014, de prijs voor het beste debuut in het spannende genre, zijn maar liefst vier titels genomineerd. Dat is een ongebruikelijk aantal, maar doet volgens de jury recht aan de kwaliteit van de geselecteerde boeken. 

Uit twintig inzendingen werden door de jury, onder leiding van schrijfster en GNM-voorzitter Wendela de Vos, genomineerd: '2013' van Monique Koemans (Xander Uitgevers), 'Villa Gladiola' van Tjeerd Langstraat (Uitgeverij Logikos), 'Vrij uitzicht' van Anya Niewierra (B for Books) en 'Versleuteld' van Donald Nolet (Uitgeverij Cargo). De laatste staat ook al op de longlist van de Gouden Strop 2014.

Tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 29 mei wordt bekendgemaakt welk van deze vier titels bekroond wordt met de Schaduwprijs 2014.

De Schaduwprijs is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). De jury bestaat naast voorzitter De Vos uit Michael Berg, winnaar van de Gouden Strop 2013, Wim Krings, boekhandelaar en leesexpert uit het boekenpanel van 'De Wereld Draait Door', Carla de Jong, auteur en GNM-bestuurslid en Almar Otten, auteur en GNM-bestuurslid.

In 2013 ontving Walter Lucius de Schaduwprijs voor 'De vlinder en de storm: De Hartland-trilogie Deel 1'. Op 13 mei wordt de shortlist van De Gouden Strop bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op
www.maandvanhetspannendeboek.nl.

1 opmerking:

Unknown zei

Wow wat een verrassende, maar terechte naam van Niewarra op de lijst. Mijn gok stond op Nolet voor een fles whiskey. Had Niewarra niet in the picture!