06 mei 2014

What if en zo... (nieuws, 2014)

MARION PAUW EN DAVID HEWSON OP AVOND VAN HET SPANNENDE BOEK

Actrice én schrijfster Inge Ipenburg, diskjockey én schrijver Jeroen van Inkel, Gouden Strop-winnares Marion Pauw en 'The Killing'-auteur David Hewson. Dit zijn slechts enkele namen van de licht- en zwaargewichten uit de wereld van de thriller die donderdag 29 mei aanwezig zijn op de Avond van het Spannende Boek in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Eregast is de Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen, auteur van het geschenkboekje 'Incendio' van Juni - Maand van het Spannende Boek. 

De Avond begint met de bekendmaking en uitreiking van De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek en de Schaduwprijs, die uitgereikt wordt aan het beste thrillerdebuut. De hiervoor genomineerde thrillers worden dinsdag 13 mei bekendgemaakt en niet op 9 mei zoals eerder werd gemeld.

Tijdens het evenement schetsen thrillerschrijvers Bart-Jan Kazemier en Monique Koemans in het onderdeel ‘What if’ de ergste scenario’s waar wij op voorbereid moeten zijn. Zoals De Spanningsblog eerder meldde, interviewen Carla de Jong en Annet de Jong collega-auteurs in de Literaire Thrillersalon. Oud-inspecteur Carina van Leeuwen vertelt hoe je de perfecte moord plant. Judith Visser laat samen met regisseur Steven de Jong en hoofdrolspeelster Jackie van Parijs een exclusieve preview zien van de verfilming van haar boek 'STUK'. Interviews worden gehouden door onder anderen Jasper Henderson, Isolde Hallensleben en Jaap Jongbloed

Kaarten voor de Avond van het Spannende Boek zijn te koop via www.maandvanhetspannendeboek.nl/avond en kosten tien euro. 'Early birds' die snel bestellen, hoeven slechts € 7,50 te betalen. De deuren gaan om 19.00 uur open.

Bestsellerauteur Tess Gerritsen gaat in het weekend van vrijdag 30, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni op tournee door Nederland, waar zij onder andere signeert bij: Huyser in Delft, Donner in Rotterdam, De Vries in Haarlem, Van Stockum in Den Haag en Leiden, Waanders in Zwolle en Broekhuis in Hengelo. Het volledige programma van haar tournee is te vinden op www.maandvanhetspannendeboek.nl. Het boekje 'Incendio' wordt vanaf 30 mei bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken door de boekwinkel cadeau gedaan.

Geen opmerkingen: