20 mei 2014

Gesignaleerd 330 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JET VAN VUUREN - HET CHATEAU

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'Het chateau', de vijfde thriller van Jet van Vuuren.

Margo, Alice en Debby zijn weduwen. Ze hebben elkaar leren kennen op een 'zeven-jaar-jonger-dag' voor lotgenoten. Debby vat het idee op om er gezamenlijk op uit te trekken. De keus valt op een chic chateau in Limburg. En hoewel ieder zo haar eigen rouwproces doormaakt, vertrekken ze vol goede moed naar het zonnige heuvelland.

Ze schrijven zich in voor een cursus wildborduren. En die wordt gegeven door de ietwat zonderlinge kunstenaar Christiaan  boon. Al snel komen de vrouwen erachter dat niet alleen hun karakters botsen, ook ontdekt een van hen dat ze Christiaan Boon nog van vroeger kent. Ooit woonden ze als kinderen in hetzelfde dorp. Deze op het eerste gezicht onschuldig lijkende ontdekking krijgt dramatische gevolgen. Zowel voor Christiaan als voor de vrouwen.

Een van hen zal de korte vakantie niet overleven. Een van hen is de moordenaar...

Jet van Vuuren won verschillende verhalenwedstrijden en heeft vier thrillers op haar naam staan. Ze is geboeid door 'vrouwenverhalen' en alles draait dan ook om vrouwen met een bepaalde achtergrond. Een tikkeltje verknipt, moordlustig maar toch ook herkenbaar.

Jet van Vuuren - Het chateau. Uitgeverij Karakter, 304 pag., € 15,00. ISBN: 978 90 452 0765 0.

Geen opmerkingen: