02 mei 2014

Gesignaleerd 320 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MALCOLM MACKAY - HOE EEN HUURMOORDENAAR ZIJN VERDIENDE AFSCHEID KRIJGT

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'Hoe een huurmoordenaar zijn verdiende afscheid krijgt', het tweede deel in de Glasgow-trilogie van de Schotse auteur Malcolm MacKay. Met dit deel won hij de belangrijkste Schotse thrillerprijs, de Deanston Scottish Crime Book of the Year Award.

Kan een huurmoordenaar met pensioen gaan? Frank MacLeod was de beste in zijn vak. Bedachtzaam. Efficiƫnt. Meedogenloos. Maar is hij nog steeds de beste? Een nieuwe klus, Een doelwit. Maar er gaat iets verschrikkelijks mis. Er vallen doden.

De meeste huurmoordenaars nemen met een knal afscheid van de wereld. Frank is er nog. Hij heeft het langer volgehouden dan wenselijk is....

Vervolg op het geprezen thrillerdebuut De onvermijdelijke dood van Lewis Winter brengt de lezer terug naar de onderwereld van Glasgow, waar criminele organisaties vechten om de heerschappij en degenen die bij de gebeurtenissen betrokken raken voortdurend op de proef worden gesteld.

Malcolm MacKay is geboren en getogen in Stornoway, op het eiland Lewis (Verenigd Koninkrijk) en woont daar nu nog. Zijn eerste boek werd genomineerd voor zowel de CWA John  Creasey Dagger voor beste thrillerdebuut als de CWA Ian Fleming Steel Dagger voor beste thriller van het jaar.

Malcolm MacKay - Hoe een huurmoordenaar zijn verdiende afscheid krijgt. Vertaling: Yolande Ligterink. Uitgeverij Karaker, 304 pag. € 15,00. ISBN 978 90 452 0745 2.

Geen opmerkingen: