08 mei 2014

Gesignaleerd 323 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

URSULA POZNANSKI - BLIND VERLEDEN


Bij Slaughterhouse, een imprint van uitgeverij Cargo, verschijnt vandaag 'Blind verleden', de nieuwe thriller van Ursula Poznanski.

Op een verlaten camping worden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. De reden dat het stel op deze plek afsprak is onduidelijk. Ze leken elkaar niet te kennen, maar waren wel allebei lid van dezelfde po√ęziegroep op internet.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger proberen onder een valse identiteit via Facebook met de groep in contact te komen. De gedichten op de site staan vol doodsverwijzingen, maar is dat de oorzaak van de dood van het stel? Dan overlijdt er nog een lid van de po√ęziegroep…

Ursula Poznanski (Wenen, 1968) volgde een groot aantal studies, van japanologie tot theaterwetenschap. Eerder publiceerde ze enkele jeugdboeken, waaronder 'Erebos' en 'Saeculum' (beide verschenen bij uitgeverij Lemniscaat). 'Vijf' was haar eerste thriller voor volwassenen. Deze maand verschijnt de midprice-editie van 'Vijf' bij Uitgeverij Cargo. Voor de fondslijn Slaughterhouse selecteert en introduceert bestsellerauteur Karin Slaughter zowel thrillers als romans van volgens haar nieuw vrouwelijk schrijftalent.

Ursula Poznanski - Blind verleden. Vertaling: Bonella van Beusekom. Uitgeverij Cargo, 400 pag., € 19,90. ISBN: 978 90 234 8489 9.

Geen opmerkingen: